Alles over dakshingles

DakshinglesDakshingles zijn een type dakbedekking die zeer veel gebruikt wordt bij blokhutten en/of tuinhuisjes. Het is een goedkope oplossing om een dak 100% waterdicht te krijgen. Aan de rechterkant ziet u een afbeelding van dakshingles met extra haken bevestigd. Deze haken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar worden niet meegeleverd en zelden gebruikt bij blokhutten.

Dakshingles worden per mat van 1 meter breed gelegd. Rij na rij, rij over rij. De shingles kunnen met speciale asfaltnagels worden bevestigd. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de dakshingles nog extra te lijmen, maar doorgaans is de lijm die op de dakshingles zit voldoende.

Bitumineuze shingles die wij leveren bestaan uit verschillende lagen met onder andere een bitumen laag erin, vandaar de naam bitumineuze shingles. De shingles die wij leveren hebben standaard 10 jaar garantie en moeten zelfs meer dan 20-30 jaar mee kunnen gaan.

Voordelen van dakshingles:

  • makkelijke installatie
  • budget-product
  • geluidsisolatie (regen hoor je niet tikken)
  • makkelijk te repareren

Wij leveren shingles in een 4 tal kleuren, namelijk zwart, rood, grijs en bruin. Allen hebben een “zwart” stuk in het motief zitten. Hiermee wordt een 3D-effect gecreëerd.

Dakshingles bruin Dakshingles zwart Dakshingles grijs Dakshingles rood

Meer informatie?

Kom langs in onze showroom om onze producten zelf te bewonderen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Handleiding voor het plaatsen

We hebben een korte handleiding geschreven voor het plaatsen van dakshingles. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe je met eenvoudig gereedschap je dak waterdicht krijgt.