De beste stijlvolle houthakkersoverhemden

Wat zijn de beste houthakkersoverhemden voor mannen? Alles hangt af van wat voor type man je bent natuurlijk. Hou je van blokhutten, kamperen, lange trektochten door de natuur en fysieke buitenarbeid? Dan wil je waarschijnlijk vooral een stoer en degelijk houthakkersoverhemd dat comfortabel aanvoelt maar dat niet noodzakelijk heel verfijnd moet afgewerkt worden. Wil je liever een casual hemd waar je op een avondje uit mee kunt verschijnen? Dan kies je wellicht beter voor een flanellen hemd dat er uitziet als een echt houthakkershemd maar dat verfijnder aanvoelt.Laten we je enkele stijltips geven.

 

Roodzwarte ruitpatronen: het klassieke houthakkersoverhemd

Als mensen aan een houthakkersoverhemd denken dan is het eerste wat ze zich voorstellen meestal het klassieke roodzwarte ruitpatroon. Dat is niet zomaar een klassieker geworden. Dit model houthakkershemd kan je echt voor allerlei gelegenheden dragen en je kunt het erg eenvoudig combineren met allerlei andere kleuren en stijlen.

Als je een zomerse outfit zoekt dan kies je natuurlijk best een houthakkersoverhemd gemaakt uit licht katoen. Je kiest in de zomer ook automatisch lichtere kleuren dus zorg dat je overhemd hier niet teveel mee contrasteert. Casual overhemden moet je immers niet dragen alsof je ermee op een catwalk loopt.

In de winter kun je dan weer een houthakkershemd in een dikkere stof kiezen. Zo’n lange overhemdencombineren meestal goed met een blauwe jeans waardoor het ruige effect ook nog eens extra wordt benadrukt. Er zijn echter nog een aantal andere leuke combinaties mogelijk met houthakkershemden.De mogelijkheden lijken soms wel eindeloos, zo veelzijdig zijn dit soort hemden.

 

Stijlvol en stoer

Wil je bijvoorbeeld een meer minimalistische look, een beetje kunstzinnig zeg maar? Dan is het effen zwarte houthakkershemd met een ruitpatroon in donkergrijs een ideale keuze. Dankzij het patroon wordt deze look niet té donker en ernstig terwijl je er tegelijk toch stijlvol genoeg uitziet om op een receptie of een personeelsfeestje te verschijnen.

Houthakkershemden zijn ook een van de weinige soorten overhemden die je gemakkelijk in het groen kunt dragen. Groen is voor mannen vaak een moeilijke kleur maar in een ruitpatroon afgewisseld met zwart of op een zwarte jeans komt groen erg mooi uit.

Het hoeft zelfs niet zo donker te zijn. Draag je een groen houthakkershemd op een lichtblauwe jeansbroek en een paar witte sneakers dan bekom je een heel ontspannen zomerse look. Je ziet het, dankzij de stoere looks van het houthakkershemd zijn combinaties mogelijk die je anders niet snel zou durven uitproberen.

 

Nog enkele eenvoudige combinaties

Nog zo’n klassieke kleurcombinatie met houthakkershemden is zwart-blauw. Het leuke is dat je op zwart eigenlijk alle tinten blauw goed kunt combineren zonder de stoere looks van het houthakkershemd te verliezen. Met dat in het achterhoofd moet je er dan wel aan denken geen té opvallende broek of schoenen hierop te dragen anders ziet het eindeffect er al snel een beetje overdreven uit.

En daarmee komen we om te eindigen uit bij dé blokhut-klassieker, het zwartrode houthakkershemd. Dit draag je niet voor chique of formele gelegenheden natuurlijk maar verder kan je er eigenlijk overal mee verschijnen tegenwoordig. Draag het over een wit t-shirt met een subtiel patroon en in combinatie met een zwarte jeans en je hebt de perfecte vrijetijdslook te pakken, of je nu door de bossen of door de stad wil gaan dwalen!