Het uitbreiden van een blokhut: 3 tips

Een blokhut is een leuke uitbreiding van de tuin! Je kunt er spullen die je uit weer en wind wilt houden opslaan net zoals in een schuurtje of berging. Maar veel mensen gebruiken de blokhut ook als een soort van buitenwoning, een extra uitbreiding van het huis. Een blokhut is een gezellige plek om te borrelen of spelletjes te spelen. Ook kinderen zijn vaak gek op een blokhut, hoe leuk is het als je een eigen huis hebt om in te spelen! Als je al een blokhut in de tuin hebt zal je kunnen beamen dat je niet meer zonder wilt! In dit artikel geven we je 3 tips waardoor je jouw blokhut kunt uitbreiden voor nog meer plezier en ruimte.

Plaats een overkapping aan de blokhut

Sommige blokhutten hebben al een afdakje bij de deur, maar als dat niet het geval is bij jouw blokhut, dan is dit zeker een fijne extra! Door een overkapping aan je blokhut te laten maken breid je de buitenruimte uit. Onder de overkapping kun je een gezellige tuin set plaatsen en daardoor een leuk terras creëren. Hier kun je tijdens de zwoele zomeravonden heerlijk vertoeven. In de winter is een overkapping aan je blokhut ook welkom, je kunt er je schoenen neerzetten en je jas ophangen voordat je de blokhut betreed.  Hou je van wellness? Dan is de overkapping aan je blokhut een mooie plek voor het plaatsen van een jacuzzi!

Een blokhut met een veranda en een terrasverwarmer!

Een stapje luxer is niet een overkapping maar een veranda aan je blokhut. Een veranda is niet alleen een overkapping maar is aan de zijkanten ook gesloten en zorgt er daardoor voor dat je uit de wind zit tijdens de koudere dagen. Op mooieverandas.nl kun je ideeën opdoen als je van plan bent om een veranda aan je blokhut te laten plaatsen. Als je onder je veranda later een terrasverwarmer aansluit, dan zit je zelfs in de winter gegarandeerd lekker warm bij je blokhut en toch buiten. Zie je jezelf al zitten met een lekkere warme kom chocomelk en slagroom onder een dekentje op je loungebank?

De ultieme uitbreiding van de blokhut is een tuinkamer

Wil je de blokhut echt een stuk ruimer maken? Dan is een tuinkamer van mooieverandas.nl de meest ideale oplossing. Een tuinkamer is ook aan de voorzijde afgesloten met een schuifwand. Hierdoor blijft het ook in de tuinkamer lekker warm en droog. Zet de deuren van je blokhut open en je ruimte is ineens een heel stuk groter!