Hoe creëer je een onderhoudsvrije tuin?

De tuin is je eigen plekje, de perfecte locatie om te genieten van je rust. Iedereen heeft weer een ander beeld bij de perfecte tuin. Vind jij het vooral belangrijk dat je niet te veel onderhoud kwijt bent aan de tuin? Dan zal je hier al goed over moeten nadenken tijdens het inrichten van de tuin. Op deze manier voorkom je dat je straks uren per week bezig bent met het verrichten van onderhoud. In dit artikel lees je precies waar je goed over moet nadenken indien je een onderhoudsvrije tuin wilt.

De bestrating in je tuin

Het schoonmaken van de bestrating is een van de ergste onderhoudsklusjes van de tuin. Ben jij ook altijd twee volle dagen bezig met het verwijderen van onkruid tussen de tegels vandaan? Dan is het belangrijk dat je voor een betere bestrating kiest. Een bedrijf dat dit ontzettend goed voor je kan verzorgen is bijvoorbeeld Stratenmakers-gigant. De vakmannen van dit bedrijf kunnen je perfect vertellen welke bestrating het beste bij je past. Op deze manier voorkom je dat je weer zoveel tijd kwijt bent aan het schoonmaken van de tegels en verwijderen van onkruid.

Minder maaien

Het maaien van het gras kan een taak zijn waar je heel wat tijd aan kwijt bent. Het nadeel van gras in de tuin is dat het regelmatig gemaaid moet worden. Ben jij helemaal klaar met het maaien van het gras in de tuin? Dan zijn er twee opties, zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor kunstgras. Kunstgras hoef je niet te maaien en is altijd de juiste lengte. Dit gras is dan ook ideaal wanneer je een mooie graslook wilt, maar geen tijd kwijt wilt zijn. Echter vindt niet iedereen kunstgras even mooi. Heb jij ook liever geen kunstgras in de tuin? Dan is het misschien verstandiger om te kiezen voor een robotgrasmaaier. De robotgrasmaaiers van tegenwoordig zijn erg uitgebreid. Ze maaien het gras terwijl jij lekker kunt genieten van de tuin. Uiteraard kan je er ook gewoon voor kiezen om de hele tuin te laten bestraten, ook dan zal je de tuin nooit meer hoeven te maaien.