Impregneren

Door uw blokhut te impregneren zal de levensduur van uw blokhut toenemen. Al onze modellen kunnen geïmpregneerd worden geleverd. U kunt er ook voor kiezen om uw blokhut zelf te behandelen met Impraline van Hermadix welke verkrijgbaar is in onze webshop.

Het impregneren van onze blokhutten wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf in Nederland waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciaal dompel/diffusie proces met professionele vloeistoffen. Hierdoor zijn de blokhutten langdurig beschermd tegen schimmels en insecten. Bij elke geleverde blokhut wordt een blikje impregneermiddel geleverd waarbij eventuele onderdelen die verzaagd moeten worden, bijgewerkt kunnen worden. Wegens jarenlange ervaring en expertise in het impregneren wordt een 100% pasgarantie gegarandeerd. Na ontvangst van het pakket is de blokhut gereed om opgebouwd en gebeitst te worden. U kunt ervoor kiezen om uw blokhut door ons te laten impregneren in de kleuren groen of bruin. Afhankelijk van de kleur zal uw blokhut na 7 tot 16 maanden langzaam gaan vergrijzen. Een aantal maanden na de opbouw kunt u er voor kiezen om de blokhut te beitsen in een door u gewenste kleur.

Voordelen impregneren dompelmethode

  • – Alle onderdelen van het product worden behandeld
  • – Balken worden volledig behandeld (rondom)
  • – Bespaart uzelf tijd (indien u zelf gaat schilderen)

Voordelen zelf impregneren met kwast en Impraline of Visir

  • – Stuk goedkoper dan dompel-impregneren
  • – Geen bruine of groene kleur van het impregneren aan de binnenkant
  • – Impraline is kleurloos, dompel-impregneren niet (bruin of groen)
  • – De kwast brengt meer druk op het hout dus de Impraline dringt dieper in het hout

Veel gestelde vragen omtrent het impregneren van een blokhut

Hoe lang is de garantieregeling op het geïmpregneerde hout? De garantieregeling is 5 jaar op de aanschafwaarde van het hout dat behandeld is. Deze regeling loopt procentueel af naarmate de jaren verstrijken. Na 1 jaar heeft u 100% garantie, na 5 jaar 20%.

Blijft het glas in de ramen tijdens het impregneren? Ja, glas blijft gewoon in de ramen/deuren. Deze worden door ons grotendeels na het impregneren gereinigd. Het glas kan gereinigd worden met: HG keramische ovenreiniger. Er is geen verschil tussen enkel- of dubbelglas.

Worden opgeklapte delen, zoals garagedeuren ook geïmpregneerd? Ja, alle delen worden behandeld, ook opgeklapte delen.

Tast het impregneren ook hang- en sluitwerk aan? Nee. De sloten en schilden van de deuren worden overigens gedemonteerd voordat ze geïmpregneerd worden.

Moet ik het huis ook nog schilderen nadat het geïmpregneerd is? U dient het huis te schilderen nadat het geïmpregneerd is. Het geïmpregneerde hout moet eerst 6 maanden tot rust komen en daarna kunt u het beitsen, bijvoorbeeld met houtdecor verfbeits van Hermadix. U kan ook binnen 6 maanden over het geïmpregneerde hout schilderen met de speciaal ontwikkelde tuindecoratiebeits van Hermadix.

Kunt u ook Komo keur impregneren met 10 jaar garantie? Nee, wij zijn gestopt met het onder hoge druk impregneren van blokhutten en tuinhuizen. Veelal gingen balken krom trekken na het impregneer-proces.