Wat moet je doen bij lekkages in je blokhut?

Een lekkage is natuurlijk de grote angst van elke blokhut liefhebber. Een lekkage zal erg snel verholpen moeten worden, aangezien je liever geen water in je blokhut hebt. De waterschade in de blokhut kan namelijk al snel oplopen, het meubilair kan bijvoorbeeld gaan rotten. Om schimmel en houtrot te voorkomen zal het lek snel verholpen moeten worden. Heb jij een lekkage in je blokhut? Geen nood, wij hebben een stappenplan voor je opgesteld zodat er zo min mogelijk schade ontstaat.

Zoek waar het lekkage zit

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar de lekkage zit. In sommige gevallen kan je dit al snel zien, maar soms moet er ook echt goed gezocht worden. Heb je eenmaal gevonden waar de lekkage zit? Dan is het aan te raden om hier eens onder te zetten. Zo kan een emmer bijvoorbeeld een goede tijdelijke oplossing zijn. Is het lek tijdelijk te dichten, met een handdoek bijvoorbeeld? Dan is het zeker verstandig om dit te doen! Dit is natuurlijk geen permanente oplossing, maar het zal de schade wel flink kunnen verminderen.

Bel een expert

Nadat je een tijdelijke oplossing hebt gevonden, is het belangrijk dat je contact opneemt met een expert. Nadat je zoveel tijd en geld in je blokhut hebt gestoken, wil je natuurlijk niet dat er grote schade aan ontstaat! Het is dan ook aan te raden om snel contact op te nemen met een goede loodgieter. Er zijn veel verschillende loodgieters waaruit je kunt kiezen. Het is aan te raden om ook na te vragen of de loodgieter al ervaring heeft met blokhutten. Een goed loodgietersbedrijf is bijvoorbeeld Loodgieter-expert. De loodgieters van dit bedrijf zullen een lekkage snel kunnen verhelpen.

Is de lekkage een lange tijd onopgemerkt gebleven? Dan is de kans groot dat er waterschade is ontstaan aan het meubilair. Probeer in dit geval een professionele partij te vinden die de schade voor je kan verhelpen. Bij Loodgieter-expert zijn ze ook in staat om je te verwijzen naar een expert indien er waterschade is ontstaan. Dit bedrijf is dus absoluut aan te raden wanneer je een lekkage hebt.