Bouwvergunningen blokhut

Voor het plaatsen van een tuinhuis of blokhut heeft u in sommige gevallen een bouwvergunning of omgevingsvergunning nodig. De afmetingen van de blokhut en de plaats waar deze komt te staan is afhankelijk. Voor een tuinhuis of een blokhut met een hoogte van 3 meter of hoger heeft u bijna altijd een bouwvergunning en/of een omgevingsvergunning nodig. Op de website van het omgevingsloket vindt u meer informatie. Via deze website kunt u gemakkelijk en snel achterhalen of u een vergunning nodig heeft. Aan de hand van een paar stappen waarin uw situatie wordt geschetst kunt u vaststellen of u een vergunning nodig heeft of niet. Afhankelijk van uw situatie heeft u drie opties:

  • – Geen bouwvergunning
  • – Een lichte bouwvergunning
  • – Een reguliere bouwvergunning.

Zodra bekent is welke vergunning u nodig heeft kunt u vervolgens met uw DigiD inloggen om een aanvraag in te dienen.

Als u een bouwvergunning nodig heeft dan is een situatietekening van uw perceel verreist. Voor deze situatietekening kunt u een kadastrale kaart downloaden via de website van het Kadaster. Deze kaart kunt u aanvragen via de onderstaande link en de kosten hiervan bedragen €1,40.

Kadastrale kaart aanvragen

Voor het aanvragen van een bouwvergunning heeft u vaak de technische tekening van het object wat gebouwd gaat worden nodig. Deze tekeningen kunt u binnenkort downloaden via deze website. u kunt hiervoor ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of via de telefoon.

Via de website van uw gemeente kunt u vaak ook informatie vinden over het aanvragen van een bouwvergunning. Via de website Vereniging van Nederlanse Gemeenten kunt u snel een gemakkelijk de website van uw gemeenten vinden.

Handige links:

Omgevingsloket: Vergunning check

DigiD: Aanvragen bouwvergunning

Kadaster: Kadastrale kaart aanvragen

Bouwleges: Online legetarieven berekenen

Postbus 51: Bouwvergunning

Overheidsloket: Bouwvergunning

BlokhutParadijs
Legmeerdijk 276-6
Amstelveen
020-6440618

Blokhutparadijs (Blokhutwereld)
Legmeerdijk 276-6
1187 NL AMSTELVEEN

Tel: 020 – 6440618
E-mail: info@blokhutparadijs.nl

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]