Fundering ondergrond van een blokhut

Een stevige ondergrond is van groot belang bij het plaatsen van een blokhut. Wij adviseren u dan ook om een stevige waterpas ondergrond aan te leggen voor het plaatsen van uw blokhut.

De ondergrond en/of fundering dienen altijd waterpas te zijn. Houdt er rekening mee dan de funderingsbalken niet zelfdragend zijn. U dient hier rekening mee te houden als u bijvoorbeeld op een chassis of op betonbanden wilt gaan bouwen. Ook als een hardhouten-palen fundering geplaatst wordt moet er gekeken worden naar de maximale overspanning. Laat u zich hierover informeren in onze showroom.

De maten die op de website worden aangegeven zijn altijd de buitenmaten. Al onze modellen zijn gebouwd volgens een stapel-veer-en-groef-systeem. Dit heeft als gevolg dat al onze modellen “uitsteeksels” hebben van 10 centimeter per kant. Als aangegeven wordt dat een blokhut 3 meter breed is, dan is dit dus de buitenmaat inclusief uitsteeksels. Met dit gegeven is het gemakkelijk om de funderingsmaat te berekenen. Dit is namelijk de buitenmaat min 2 maal 10 centimeter. Bij een blokhut van 3 bij 5 meter is de funderingsmaat dus 2,80 bij 4,80.

Tips voor een juiste fundering!

Als u beton gaat storten voor de fundering houdt dan rekening met het volgende: Om de blokhut mooi boven het maaiveld te krijgen en om plasvorming onderaan de blokhut te voorkomen om direct contact te maken met uw blokhut raden wij aan om aan beide kanten een centimeter minder beton te storten. Bij bovenstaand voorbeeld raden wij dus aan om 2,79 bij 4,79 beton te storten.

Wij geven de voorkeur aan een fundering van beton. In sommige gevallen kunnen (beton)tegels of soms zelfs alleen hard zand ook voldoen. U kunt één van onze medewerkers altijd om advies vragen over welke fundering gewenst is. Wanneer u de blokhut op een ondergrond plaatst die groter is dan de blokhut zelf neemt de kans op plasvorming toe. Wij adviseren in deze situaties altijd om Azobé Hardhouten funderingsbalken te gebruiken in plaats van de geïmpregneerde vuren funderingsbalken. De hardhouten funderingsbalken kunnen beter tegen vocht en zullen dus langer meegaan.

Om condensvorming te voorkomen adviseren wij om ademend folie te plaatsen tussen de vloer en de funderingsbalken. Uw vloer zal hierdoor een langere levensduur hebben. Het ademende folie dient naar beneden geplaatst te worden. Door het folie op deze manier te plaatsen kan er wel vocht de blokhut uit maar niet in. Voor advies over “naar beneden” plaatsen van het ademende folie kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

BlokhutParadijs
Legmeerdijk 276-6
Amstelveen
020-6440618

Blokhutparadijs (Blokhutwereld)
Legmeerdijk 276-6
1187 NL AMSTELVEEN

Tel: 020 – 6440618
E-mail: info@blokhutparadijs.nl