Montage

 • Wij beschikken over ons eigen ervaren montageteam. Als u gebruikt maakt van onze montagedienst weet u zeker dat uw blokhut, houten chalet, houten garage of tuinhuis in perfecte staat wordt geplaatst. Onze ervaren blokhut monteurs hebben veel ervaring met het plaatsen van:

  • tuinhuizen, blokhutten, houten chalets, houten garages etc.
  • EPDM dakbedekking
  • dakpanprofielplaten en dakshingles
  • vloerisolatie en dakisolatie
  • dakgoten monteren
  • funderingen (in samenspraak met de aannemer)

 

Wat komt er allemaal kijken bij de montage van een blokhut?

Een goede montage van een blokhut, houten chalet, houten garage of een tuinhuis begint met de fundering. Indien de fundering niet waterpas en stabiel staat, dan kan de bouw van een bijvoorbeeld een houten chalet simpelweg niet gestart worden. De fundering kan bestaan uit een betonnen plaat, hardhouten-palen fundering of in sommige gevallen een zandbed bedekt met tegels. Kijk voor meer informatie over funderingen op onze fundering-pagina. Als de fundering staat kan met de bouw worden begonnen. De eerste stap is een hardhouten rand creëren om de blokhut, die van vuren hout is gemaakt niet in rechtstreeks contact te laten komen met de ondergrond. Daarna worden alle balken uitgesorteerd. De balken van wand A worden bij de fundering geplaatst waar wand A komt, B bij B enzovoorts. Daarna kan het stapelen beginnen. Soms kan er een balk tussen zitten die een kromming vertoont. Hout is immers een natuurproduct. Het is de kunst van de monteur om deze op een correcte wijze te plaatsen. De ramen en deuren kunnen veelal tijdens de montage van de blokhut erin worden geschoven, al wordt bij de montage van een houten chalet vaak voor gekozen om de deuren achteraf te plaatsen. Dit om deuren niet te beschadigen gedurende de montage van het gehele project.

Het dak kan worden geplaatst en deze bestaat uit nokbalken waar bovenop dakbeplanking komt. Veelal zijn dit dakplanken van 17-19mm dik. Hier bovenop kan dan nog dakisolatie geplaatst worden. Hiervoor gebruiken wij PIR-platen, zie de afbeelding rechts. Deze PIR-platen zijn in verschillende diktes te bestellen. Nadat de dakisolatie geplaatst is kunnen de dakpanplaten of kan de strook EPDM geplakt worden. Het juist aanbrengen van de dakpanplaten of EPDM-strook is van belang voor de levensduur van de blokhut. Beide klussen zijn voor onze ervaren monteurs uiteraard geen enkel probleem.

In veel gevallen wordt later de vloerisolatie geplaatst. Dat komt, omdat de vloer vaak als laatste wordt gelegd. Dit om de vloer tijdens de montage van de blokhut niet beschadigen. De vloerisolatie kan tussen de houten vloerliggers worden geplaatst en waarna de houten vloer (19mm of 28mm) wordt gemonteerd.

BlokhutParadijs
Legmeerdijk 276-6
Amstelveen
020-6440618

Blokhutparadijs (Blokhutwereld)
Legmeerdijk 276-6
1187 NL AMSTELVEEN

Tel: 020 – 6440618
E-mail: info@blokhutparadijs.nl