Aanleggen van een sproeiinstallatie in de tuin door een loodgieter

Bij een mooie blokhut hoort natuurlijk ook een mooi gazon. Het onderhouden van een gazon kan een tijdsintensieve klus zijn. Bij voldoende regen blijft het gazon al snel mooi groen, maar bij wat droger weer zal een kwetsbaar gazon al snel bruin worden. Wanneer het daarna weer begint te regenen keert de groene kleur al snel weer terug, maar sommige mensen willen simpelweg een groen gazon houden. Hier is eigenlijk maar één middel voor: het besproeien van het gazon.

Zelf besproeien of een sproeiinstallatie?

Zelf besproeien kost erg veel tijd. Je moet al snel een kwartier per dag het gazon bewateren en als je daarnaast nog een fulltime baan hebt en misschien al genoeg werk thuis te doen hebt, zal het al snel een vervelende klus worden. Daarom kun je vaak beter kiezen voor een sproeiinstallatie zodat je tijd overhoudt voor leukere klussen.

De aanleg door een loodgieter

Een loodgieter bezit veel expertise op het gebied van aanleg van waterleidingen en dergelijke. Hij kan daardoor de waterleidingen die benodigd zijn voor de sproeiinstallaties op een degelijke manier aansluiten en neerleggen zodat je niet snel met lekkages te maken krijgt.

Zelf doen of laten doen?

Uiteraard kun je de sproeiinstallatie zelf ingraven en aansluiten, maar het gevaar bestaat dat er lekkages optreden. Dit wil je uiteraard voorkomen. Gelukkig kun je een sproeiinstallatie weer eenvoudig opgraven zolang er geen zware tegels op liggen, maar het probleem van lekkages in dergelijke installaties is vaak dat je het niet door hebt als er een lekkage optreedt. Een klein lek onder het gazon zal je immers niet snel opmerken omdat het lekkende water eenvoudig via het gras en de grond eronder weg kan stromen.

Je kunt daarom beter kiezen voor zekerheid en de sproeiinstallatie laten aanleggen door een loodgieter. Je betaalt dan misschien wat meer maar hebt wel de zekerheid dat het goed gebeurt.

Hoe vind je een goede loodgieter?

Het vinden van een goede loodgieter die je klus op een degelijke manier kan uitvoeren, is ook nog een vak apart. Je kunt het beste bij je in de buurt navragen of iemand toevallig ervaringen heeft met een loodgieter. Als dat zo is dan kun je op die ervaringen afgaan. Mocht je geen goede ervaringen tegenkomen dan zou je op internet naar ervaringen van loodgieters uit de buurt kunnen vinden.

Geef een antwoord