Het belang van een dakgoot

Dakgoot bij BlokhutDe dakgoot is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van de blokhut! Mijn advies: onderschat de dakgoot niet en bezuinig er ook niet op! Plaats een dakgoot en geniet langer van uw blokhut!

Dat was de korte introductie waarom een dakgoot geplaatst moet worden: het verlengt namelijk de levensduur van uw tuinhuis of blokhut. Maar u wilt natuurlijk weten waarom en hoe het precies zit? Leest u gerust verder.

De oppervlakte van het dak bestaat vaak uit enkele vierkante meters. Die meters vangen water op en de zwaartekracht werkt het, bij een zadeldak, naar de zijkanten. Al dit water, dat normaal verdeeld wordt over enkele meters valt nu allemaal over de breedte van het dak: relatief veel water valt er langs het dak. Dit water komt op de grond terecht en spat weer een klein beetje terug tegen de blokhut of het tuinhuis. Deze druppels kunnen wel tot zo’n halve meter omhoog terug spatten. Dus als er geen dakgoot wordt geplaatst hebben de eerste balklagen een flinke hoeveelheid vocht te verwerken. Ondanks dat een blokhut of tuinhuis goed te behandelen is met een goede kwaliteit beits is het beter om te voorkomen dat er veel vocht bij de onderste balklagen komt. Het scheelt een hoop onderhoud en verlengt daardoor ook de levensduur van uw houten huisje.

 

Geplaatst op 30-12-2015

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]