Tips van de slotenmaker Dordrecht om je blokhut veilig achter te laten bij afwezigheid

Blokhutten zijn er in vele soorten en maten. Zo kan je bijvoorbeeld een klein houten huis in de tuin hebben staan. Er zijn echter ook veel mensen die een grote blokhut of zelfs een complete houten chalet op een camping laten plaatsen om deze als vakantiehuis te gebruiken. Wat voor soort blokhut je ook hebt, de realiteit is dat deze de meeste tijd van het jaar onbeheerd wordt achtergelaten. Op een camping of vakantiepark komt je namelijk alleen wanneer je vakantie hebt en een tuinhuis is vaak onbeheerd wanneer je aan het werk bent. Volgens de slotenmaker Dordrecht is het daarom belangrijk om te weten hoe je een blokhut veilig kunt achterlaten bij afwezigheid.

Deuren en ramen goed afsluiten

Veel inbrekers zien blokhutten als een makkelijk doelwit waar zij zonder problemen binnen kunnen komen. In veel gevallen zorgen mensen niet voor goede sloten op deuren en ramen van de blokhut. Om een blokhut veilig achter te laten bij afwezigheid is dit wel een vereiste. Investeer daarom in goede sloten voor alle deuren en ramen om ervoor te zorgen dat een inbreker niet makkelijk alle waardevolle spullen uit je blokhut kan stelen.

Geen waardevolle spullen in het zicht

Heb je veel waardevolle spullen in je blokhut liggen zorg er dan voor dat deze niet duidelijk zichtbaar zijn door de ramen. De makkelijkste oplossing om dit te voorkomen is door gordijnen op te hangen en deze te sluiten wanneer je niet aanwezig bent in de blokhut. Wanneer blokhutten voorzien zijn van goede sloten zal een inbreker namelijk eerst proberen te kijken of er iets van waarde te zien is voordat überhaupt een poging wordt gedaan om binnen te komen.

Buitenlicht met bewegingssensor

Hoewel dit niet altijd een optie is kan men overwegen om een buitenlamp aan te laten bij afwezigheid. Het beste kan je geen lamp kiezen die dag en nacht blijft branden. Dit zou immers een grote verspilling van elektriciteit zijn. Je kan echter wel kiezen voor een buitenlicht met bewegingssensor. Het schrikeffect van een aanspringende lamp is daarbij ook nog eens zeer effectief om inbrekers weg te jagen.

Gereedschappen netjes opruimen

Voordat je vertrekt uit je blokhut, deze veilig afsluit met goede sloten, de gordijnen sluit om te voorkomen dat waardevolle spullen in het zicht liggen en de buitenlamp met bewegingssensor aanschakelt, bekijk de omgeving rondom je blokhut goed of je geen gereedschappen buiten hebt laten liggen. Hamers, schroevendraaiers en metalen pijpen zijn handige hulpmiddelen voor een inbreker. Deze moeten daarom netjes opgeruimd worden voordat je de blokhut verlaat. De eerdergenoemde gereedschappen kunnen namelijk allemaal gebruikt worden om een deur open te breken of om een raam in te slaan.

Met het opvolgen van deze tips van de slotenmaker Dordrechtzorg je ervoor dat je blokhut een stuk veiliger wordt achtergelaten wanneer je een tijd niet aanwezig bent om zelf een oogje in het zeil te houden.

Bron: http://deslotenmakerdordrecht.nl

Geef een reactie