De inboedel van je blokhut verzekeren, wel zo verstandig

Heb jij een blokhut in je tuin, volkstuin of bij je vakantiehuisje of ga je er een (laten) bouwen? Je zult je dan ongetwijfeld afvragen hoe dat nu precies zit met de verzekeringen. Is je inboedelverzekering bijvoorbeeld ook van toepassing op je blokhut, en wat valt er dan eigenlijk onder de dekking? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het verzekeren van je blokhut.

Bouwen aan je droom

Een blokhutis een heerlijke plek om te zitten met familie en vrienden tijdens een zomeravond. Natuurlijk is een blokhut ook uiterst geschikt als logeer-, werk- of studeerkamer. Wanneer je een blokhut aanschaft, wil je er natuurlijk voor zorgen dat het kleine houten huisje er perfect bij komt te staan. Wie besluit om een blokhut te kopen, gaat niet over één nacht ijs. Het is tenslotte een flinke investering. Je moet een keuze maken voor welk type blokhut je gaat. Ook zul je je moeten afvragen of je zo’n blokhut zelf in elkaar gaat zetten of dat je de hulp inroept van een vakman. Wanneer het dan eindelijk zover is dat je blokhut staat te pronken in de achtertuin dan rijst de vraag of en zo ja, hoe je jouw blokhut gaat verzekeren.

Inboedel blokhut is niet altijd meeverzekerd

Staat de blokhut in je achtertuin dan is de kans groot dat je geen nieuwe verzekering hoeft af te sluiten. Zo is in de meeste gevallen een huisje in je tuin bij een opstal- of woonverzekering automatisch meeverzekerd. Ook als je de inboedel wilt verzekeren is dat het geval. Zo wordt onder meer brandschade en schade veroorzaakt door blikseminslag en storm door de verzekeraar vergoed. Dit geldt echter niet wanneer je blokhut of tuinhuisje ineen volkstuin staat. In dat geval zul je daar een aparte inboedel- of opstalverzekering voor moeten afsluiten. Dat is wel aan te raden. Je moet er tenslotte toch niet aan denken dat er bijvoorbeeld een zware storm over het volkstuincomplex raast waardoor het dak van je blokhut eraf waait en regenval daarna ook nog eens je inboedel beschadigt. Vervelend, helemaal als je de kosten door de schade zelf moet betalen.

Zorgeloos genieten met een inboedelverzekering

Nu is je blokhut pas compleet wanneer ook aan de inrichting is gedacht. Op de volkstuin komen een koffiezetapparaat, koelkast, kookstel en tuinmeubels goed van pas wanneer je een hapje eten of een drankje wilt nuttigen. Daarnaast heb je er wellicht een aparte kast in staan waar je je tuingereedschap in bewaart. Gebruik je de blokhut als logeer-, werk- of studeerkamer dan zul je daar de inrichting op aanpassen. Meubels, verlichting, een tv of laptop, een vloer van kliklaminaat, kortom alle spullen die verplaatsbaar zijn worden tot de inboedel gerekend. Wordt er ingebroken, slaat tijdens het koken de vlam in de pan, is er sprake van waterschade, of is je hond gewond doordat hij met zijn poot tussen de deur komt? Het behoort allemaal tot de verzekering van de inboedel. Dat is een hele geruststelling. Is de inboedel goed verzekerd? Dan kun je zorgeloos genieten van jouw droomblokhut.

Geef een reactie